onsdag 20. juni 2007

V+KrF = FrP+H

Ligningen i tittelen ble nok en gang bevist da Oslos reviderte budsjett i dag ble vedtatt av bystyret. Bystyreperiodens siste budsjettbehandling bekreftet at Venstre og KrF er komfortable med rollen som garantister for et Høyre og Fremskrittsparti byråd i Oslo. Som KrFs Anne Kathrine Tornås selv sa under debatten: ”Hva hadde byrådet gjort uten KrF?”.

Det er kanskje ikke så merkelig at KrF og Venstre inngår i budsjettsamarbeid med Høyre og Fremskrittspartiet, men det blir litt merkelig når det går en automatikk i det. Hadde de vært så uavhengige som de later til å være hadde de i det minste tatt en titt på Arbeiderpartiets og SVs alternative forslag. Det har aldri vært et alternativ for dem.

Det betyr rett og slett at det er to klare byrådsalternativer til valget i høsten. Et Høyre og FrP byråd og et Ap og SV byråd. Det betyr videre at en stemme til KrF og Venstre er synonymt med en stemme til fortsatt H og FrP byråd i Oslo.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei Kamil! Bra blogg du har her. Fortsett å skriv!

Vedr teksten din: altså, så er en stemme til Ap også en stemme til SV, og en stemme til RV en stemme til Ap. Og jeg kunne lagt til: en stemme til Sp er bortkastet.

Valgteknisk hilsen,

Anders

Kamil sa...

Jo takk, Anders. Skriver og skriver jeg. God trening om ikke noe annet.... :)
Rent valgteknisk har nok du rett. En stemme til Ap er en stemme til SV hvis vi danner byråd, og det samme med en stemme til RV. Poenget er vel at vi ikke gjør så stort poeng av at vi IKKE vil ha noe med hverandre å gjøre, slik tilfelle er med V og KrF og FrP..