fredag 20. februar 2009

Gratulerer med dagen, ICC!

Tar en pause fra "storpolitikken" for å gratulere Islamsk kultursenter eller Islamic Cultural Centre (ICC) som det heter for deres store dag i dag. Deres årelange drøm om å bygge en moské i byen har endelig blitt realisert, og Oslos muslimer kunne i dag samle seg i det nye praktbygget for å be sin første fredagsbønn bak den gamle imamen Mahboob ul-Rehman.

Det er en stor dag for alle muslimer i Oslo. Selv er jeg oppvokst i ”menigheten”. Endelig har den eldste menigheten i Oslo, etablert i 1974, fått et bygg alle kan være stolte av. Det som begynte som studiesirkler hjemme hos venner (deriblant min far) tidlig på 70-tallet gikk fra leide lokaler på Youngstorget til et nedslitt, men eget, bygg i Tøyebekken i 1991. I dag har det gamle bygget blitt revet og et nytt praktfullt bygg med minaret og kuppel smykker den nye Rubina Rana gaten (vis a vis Det Åpne Theater/Oslo Mek eller Grønlandskvartalene). Det er det tredje (fjerde?) bygget som ”ser ut som” en moské vi i dag har fått i Oslo, og med tanke på den byggevirksomheten som foregår i den delen av byen er jeg sikker på at bygget vil være en kilde til stolthet for alle som vil bo i den nye byen.

Det er svært mange av Oslos muslimer som har bidratt med stort og smått for å få realisert den drømmen styret i ICC har hatt i over 20 år. Det er imponerende at et prosjekt på rundt 70 millioner har blitt fullført helt og holdent uten å ta opp rentebærende lån, en uting i islam for å si det enkelt.

Gratulerer!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Dra til helvete med steinalderreligionen din !! Din jævla undertrykkende facist !!! Muslimer er rasistpakk.
Prøv å bring verden fremover , ikke bakover.

Hilsen Lille-Rød

Kamil sa...

Ja, det er jo ingen tvil om at det er jeg som er den ekstreme, og du og dine som står for vennligheten selv... stå på!

Anonym sa...

Er dette en muslimsk eller en pakistansk moske? Vil Urdu være språket som blir brukt av imamen til å forkynne religionen, eller norsk?

Kamil sa...

Det er en muslimsk moske, men med overvekt av pakistanere til stede. Tidligere var det mange arabere som også pleide å komme da imamen også kan arabisk, men har blitt mindre av det.
Imamen holder nok sine innlegg på urdu, men de fleste moskeene har begynt med korte "prekner" på norsk. Ofte resyme av hva imamen har sagt.
Jeg antar at ICC også har en slik rutine.

Anonym sa...

La oss anta at Islam er den rette religionen. 1/6 av verdens befolkning på syv milliarder er muslimer. Dermed faller allerede seks milliarder mennesker bort. Hvorfor sa ikke gud heller i klartekst hva han mente da han sendte sine ord til jorda? Ønsket han ikke at flest mulig skulle finne han? Burde ikke gud som menneskets skaper, ha visst om menneskets begrensede intellekt, og dermed heller ha fortalt sine ord i klartekst, istedenfor i gåter? Det er jo tross alt han som har skapt menneske.

Siden gud er så god, og ønsker å redde de fleste fra helvetes ild, så burde jo de fleste mennesker ha evnet å finne han. Men siden kun 1 av syv milliarder evner å finne han, så kan ikke Islam være den rette religionen. Det er ingen gitt religion majoriteten av verdens befolkning tror på, dermed er enten gud ikke barmhjertig, fordi han ønsker ikke at majoriteten skal finne han, ellers så er ikke noen gitt religion, den korrekte religionen.

Hvorfor har det seg slik at, guds ord og påbud er så såre enkel å manipulere, som feks perversiteter som mutah, som jo kun brukes for å undertrykke kvinner og legalisere prostitusjon i Iran. Eller hva med de fire vitnene en voldtatt kvinne må frembringe, om hun ønsker å gå til sak, dette fører jo bare til at kvinner voldtas i øst og vest, uten at de kan gå til rettsak. Hvis dette virkelig er guds ord, hvorfor sa han ikke de fram i klartekst, slik at det ikke var noe grunnlag for misforståelser, ønsker ikke gud å hjelpe mennesker å leve et fredelig liv? Hvis ja, hvorfor har han da gjort det så inn i granskauen vanskelig å forstå han, for mennesket?

Hvorfor har det seg slik at gud er bundet av samtidige hendelser, og lar enkelte mennesker finne opp nye regler og lover, on the fly (som da Ali inngikk mutah, og dette er grunnen til at det fortsatt er aksept for det blant Shia muslimer). Burde ikke guds lover og regler være komplette, uten rom for forandringer, skaperen av alt og allvitende som han er. Eller er det slik at gud er bundet av menneskets handlinger? Virker ikke som gud virkelig har så mye kunnskap og makt som enkelte tillegger han isåfall, men slik logikk forkastes selvsagt, da det jo påpeker hvor motstridende og ufornuftig religion egentlig er.

PS dere kan tro på hva enn dere måtte ønske, såfremt dere ikke fordømmer andre som ikke tror på det samme som dere selv, så har jeg ikke noe problem med Islam, kristendommen eller andre religioner, men dessverre så er de fleste troende mest opptatt av å fordømme (og straffe) de som velger og ikke tro. Fordi TRO er alt dette handler om, Allah eksisterer for deg, fordi du TROR på han. Han eksisterer ikke for andre, fordi de tror ikke på Allah.

Kamil sa...

Hei NestenMuslim!

Jeg tror jeg er feil addressat for de spørsmålene du tar opp, og tror at andre nettsteder (eller Mehboob ul-Rehman for den saks skyld) gjerne tar seg tid til å gi deg langt bedre svar på de tingene du tar opp.

Mye av argumentasjonen din minner meg om noe jeg hørte for langt tilbake, fremført av Hedningsforbundet eller noe slikt på Karl Johan: "Hvis gud er så allmektig så be han skape en stein som er så tung at han selv ikke kan løfte den."

Det handler uten tvil om TRO. De som velger å tro vil finne sine bevis, slik andre finner sine tvil, overalt. Til slutt er det mer enn tro. Man vet.

Jeg husker min far en gang spurte hvordan man skulle oversette "I belive in God". Han var svært skuffet over mitt svar som inkluderte "Tror". Han trodde ikke på Gud, han "believed in God". På en eller annen finurlig måte som er for komplisert til at jeg klarer å uttrykke det skriftlig, har han rett. Det føles sterkere.

La meg bare avslutte med å si at jeg på ingen måte er uenig i mange av dine betraktninger.

Fortsett å skriv! :)

Shoaib sa...

Fikk dessverre ikke vært der på åpningen, men en forsinket gratulasjon til deg! :)